12 Nisan 2010 Pazartesi

Amatör Şiir Erozyon Gibidir

Öncelikle bu yazı Ekmek Araştırma Enstitüsü'nün temellerini atan Deniz Ülger ve Ege Tülek koalisyonunun temeli olan denemelerden biridir. Araştırma niteliğinden öte, bir ground theory üretmek için ortaya atılmış hipotezin basit temel öğeleridir.


Amatöründen deneyseline, aruzlusundan serbest ölçülüsüne şiir apayrı bir evrenmişçesine içinde kyabolup yüzenler. Bırakın ya bu ayakları. Olmuyor işte. Profiline aşk şiirleri yazan ve ruhunu hep karanlığın derinliklerinde bulan özellikle eğitim fakültesi öğrencisi kızlar, sizler zaten ilk sıradasınız.


Biz ki sizlere çok kızgınız bu konuda, ama siz hala bizlere barda oturup birer bira içip sorunlardan uzaklaşalım derken, o komünistlerin de ilan bastığı ucuz ve hiçbir şeyi hak etmeyen matbaalarda bastığınız anlamsız 'fanzin'lerle bizlere yanlıyorsunuz. Sizlerden tiksiniyorum tiksiniyoruz da. Şiir yazmayın kardeşim.

Amatör şiir erozyon gibidir evet. Çaktırmadan tüm ekmeğinizi önce elinizden alır, sonra ekmek kapılarınızı yavaşça tıkar ve sonra yeni tohumlar atmak istediğinizde sadece tohumun yerden sekmesine yarayan bir toprak görürsünüz. Şiir yazmayın, çünkü bu ekmek hepimizin.


21.yüzyıldayız, yapmayın, etmeyin. Evet, Şebnem Ferah'ı hepimizi duyduk, 10 seneden fazladır "Yalnız ve kendi karanlığında" kadını oynadı, bunu ekmeğini yedi. Bak fark ettiysen ne yazdım? "O yedi". Tabi ki o yiyecek be amatör şiirci, ama sen değil. Sen bu yolda ekmek yiyemeyeceksin yoo.

Erkeksen zaten, hiç kendini bitirme. Ölmeden mezara girecek duruma düşme. Bir an önce para biriktir, fotoğraf makinesi al, amatör fotoğrafçı ol. Çok büyük problemlerin yoksa, garanti ediyorum, seks yapacaksın. Gözlerin parladı değil mi? Yeter ki, "sessiz çığlıklar ruhumun içinde yankılanıyor" deme, Üzme bizi.

Ve sen amatör şiirci kız, sen en talihsiz, en sıkıntılısın. Biliyoruz ki, en keyifli ortama 2. biradan sonra sıkıntı sokar, hemen tribe girer, 50 yıllık rakıcıymışcasına efkarlanırsın. Sen ki, o şanlı muhabbeti bitirirsin. Sen ki Nietzche'nin yiyemediği ekmeği onun sözleriyle yemeye çalışmışsındır. Oha lan, ayıptır, biraz frene basmalıdır.


Hepimiz ekmek sevdasındayız ama hiçbirimiz kimseye bu zulmü yaşatmıyoruz. Lütfen, millet aya gitti, robot yaptı. Siz hala bunu yapmayın. Son bir kez, sessiz, derinen,

Lütfen.

1 yorum:

  1. Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.
    Bu türün tehlikeli örneklerinden biri de blog açıp orada şiir yazanlar. bkz: "yüzüm kokuyor" isimli şiir http://zahirdekucukmarifetler.blogspot.com/2009/03/yuzum-kokuyor.html

    YanıtlaSil